Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber

Вітаміни, які мають бути в раціоні вашого вихованця

Категорії

Вітамінами називають речовини, які необхідні, щоб організм повноцінно розвивався та функціонував. Вони беруть участь в основних обмінних процесах та містяться в їжі. Частину вітамінів організм виробляє самостійно. Вітаміни для тварин – неймовірно важливі елементи, від яких залежить загальний стан вашого вихованця. Які з них обов'язково мають бути в раціоні домашнього улюбленця?

Основні групи вітамінів, які потрібні тваринам

 
Вітамін А бере участь у процесах зростання вихованця. З його допомогою формуються кістки скелета та зуби. Також він впливає на зір із репродуктивною функцією та виробляє сперматогенез зі статевими гормонами.
 
Вітамін D сприяє регулюванню кальцій-фосфорного обміну. З його допомогою кальцій відкладається в кістках, що дозволяє зробити кістковий скелет та зуби вихованців міцнішими.
 
Вітамін Е являє собою імуномодулятор та антиоксидант. Він бере участь у процесах розвитку репродуктивної системи, і навіть необхідний підтримки імунітету, забезпечення функціонування м'язів.
 
Вітамін К бере участь у процесах згортання крові. При його нестачі згортання крові погіршується, що може спровокувати внутрішній крововилив.
 
Вище були описані основні жиророзчинні вітаміни для собак та котів. Також є група водорозчинних, до якої входять В, С, Н.
 
  • В1. Саме від нього залежить обмін речовин, а також робота нервової системи.
  • В2. Бере участь в обміні жирів, білків та вуглеводів. З його допомогою утворюються еритроцити – вони переносять кисень із легень до тканин тіла.
  • В3. Також бере участь у обміні жирів, білків, вуглеводів.
  • В5. Допомагає синтезувати жирні кислоти, гемоглобін, холестерин, гістамін, необхідний для стимулювання вироблення гормонів надниркових залоз.
  • В6. Синтезує еритроцити та гемоглобін, сприяє зниженню рівня холестерину, дозволяє краще засвоювати білок, жирні кислоти.
  • В7(Н). Чинить позитивний вплив на стан шкірних і вовняних покривів вихованця.
  • В12. Ці вітаміни для котів та собак беруть участь у процесах кровотворення та дозволяють нервовій системі повноцінно функціонувати.
Що стосується вітаміну С, то він регулює окислювальні процеси в організмі, зсідання крові, допомагає виробляти статеві гормони, а також регенерує тканини. Має антиоксидантні властивості поряд із протизапальною та антиалергічною дією.
 

Яких мінералів потребують тварини?

Вітамінний комплекс для собак і кішок буде вкрай корисним для їх розвитку та загального самопочуття, проте не варто забувати й про мінерали, яких також потребують тварини. Мова йде про:

  • Кальцій. Сприяє формуванню кісткового скелета та зубів вихованця.
  • Фосфор. Бере участь у зростанні кісток, обміні речовин, а також кислотно-лужному балансі домашнього улюбленця.
  • Натрій. Передає нервові імпульси.
  • Калій. Виконує таку саму функцію, як і натрій.
  • Хлор. Необхідний регулювання кислотно-лужного балансу.
  • Магній. Формує кісткову та зубну структуру. Підтримує нервову та м'язову системи.
  • Цинк. Бере участь в обміні білків та вуглеводів.
  • Залізо. Відповідає дихальну функцію з опорно-рухової системою.
  • Мідь. Антиоксидант, який бере участь в обміні речовин, поряд з багатьма іншими процесами в організмі.
  • Селен. Формує імунітет.
  • Йод. Дозволяє щитовидній залозі нормально працювати.
  • Марганець. Служить для контролю роботи нервової системи.

Найкращі вітамінні комплекси для тварин

Пропонуємо звернути увагу на комплекс Ексель Мутівітаміни для дорослих собак. Йдеться про комплексну вітамінно-мінеральну добавку, яка задовольняє всі потреби дорослих вихованців. Завдяки збалансованій формулі всіх ключових вітамінів з мікроелементами в організмі вашому собаці завжди будуть присутні необхідні поживні речовини в повному обсязі.

Біотин Кет є комплексним вітамінно-мінеральним препаратом, в якому присутні всі необхідні вітаміни та мінерали для здорового розвитку тварини, підтримки її шкіри та вовни в хорошому стані, зміцнення кігтів та швидкої регенерації.

Канвіт Мульті включає основні жиро- і водорозчинні вітаміни. Основа добавки – комплекс, до якого входить 13 вітамінів, що зміцнюють імунітет, покращують роботу мозку та серцево-судинної системи, функцію регенерації організму.

Таким чином, якщо придбати найкращі вітаміни для собак і кішок, ви можете бути впевнені у збалансованому раціоні вашого вихованця, який стане більш активним, здоровим, життєрадісним. А найголовніше – він набагато рідше хворітиме, що значно продовжить термін його життя.

( 1 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидке замовлення

В особливі періоди життя тварини, такі як вагітність або лактація, організм працює в посиленому ритмі, так як в цей період йому потрібно виробляти всі необхідні речовини, які допоможуть зміцнити імунітет майбутнього потомства

Немає на складі

Швидке замовлення

Застосовується для котів будь-якого віку незалежно від породи, котам які страждають дерматологічними захворюваннями.

Немає на складі

Швидке замовлення

Мультивітамінний комплекс розроблений для літніх собак і враховує особливості організму в потреби вітамінів в похилому віці.

Немає на складі

Швидке замовлення

Полівітамінні таблетки 8in1 Vitality Puppy Multi Vitamin ідеально підходять для задоволення потреб вашого цуценя і є збалансованою харчовою добавкою до основного раціону, яка допоможе запобігти проблемам, пов'язані з дефіцитом поживних речовин під час фази зростання цуценя.

Немає на складі

Швидке замовлення

У наші дні досить практично будь-яких збалансованих кормів в преміум сегменті, щоб задовольнити добову потребу собаки у вітамінах

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*